fjortisarnas dag!

fantastiskt att de har fått en helt egen dag, en dag tillägnad barnen i 13-14 årsåldern när de ska få erfara den första underbara fyllan som slutar med spyor i håret och ett telefonsamtal hem till föräldrarna. pratar självklart om Valborg. nu har ju den här dagen egentligen ett annat syfte såklart..fira in våren!! väldigt bra anledning att fira tycker jag men inte på det sättet. barn, små barn..vänta ett par år med att bli "vuxna".
själv bojkottar jag oftast valborg, just av den anledningen. men så har ju det alltid vart i skge oxå, där det är samma sak varje år. nu är jag ju i Malmö. :) och ikväll ska jag, Johannes o Calle gå på Lundaspex! söta Johanna sitter i orkestern, får jag se henne spela äntligen! :)
det ska bli riktigt trevligt.

nu då...funderar jag på hur jag ska lägga upp dagen. sov ganska länge, sjukt skönt. och nu finns det lite saker som skulle behöva göras. typ: läsa, städa, träna (på något sätt, gym eller powerwalk). och sen ska maten va klar när johannes kommer hem efter sex, så vi hinner äta innan vi sticker till lund.
usch jag hatar att ha "måsten". men jag borde försöka få lite gjort, imorrn är johannes ledig o då ska vi bara mysa på stan o så. kanske ska börja med att städa...mm så får det bli.

ska hålla tummarna för att alla fulla barn blir upptäckta i tid ikväll, de förstår verkligen inte vad de utsätter sig själva för.
bye bye!!


tillbaka från sommarens ö!

efter två dagar i paradiset är man tillbaka i malmö. Jag ÄLSKAR Öland. finns inget finare eller mer rofyllt. o nu var det inte mycket turister heller..annars kan det ju bli lite hysteriskt ibland såklart. havsutsikt från tomten o stugan, o jag bara var. det var så skönt.
kände mej otroligt öländsk o vågade t.o.m mej på kroppkakor! och älskade det! sjukt gott. men man ska definitivt bara äta dem som är "hemgjorda" på öland. går inte att jämföra med dem man kan köpa vakuumförpackade på konsum. vi åkte o köpte dem i en liten mysig bod ute på landet o så fort man kom in kände man doften av kryddpeppar, underbart! det var inte sista gången jag åt det!

har planerat in en hel skön vecka på Öland i sommar, v 27. längtar! dessa två dagar var alldeles för kort tid. man hann inte med nåt i stort sett, ska bli så skönt att va där lite längre, bara semestra o mysa med Johannes o hans mamma. :)

men nu är man tillbaka som sagt, ligger så mycket efter i sömn känner jag. man ska aldrig tro att man får vila ut på två dagars semester. blir så himla intensivt. började en ny delkurs idag, sista innan sommaren. får ge mina sista krafter till det. men känner mej inte så peppad.
ska bli blodgivare! har vart o registrerat mej o testat mitt blod idag. nu är det bara att vänta 6 veckor. om man får en kallelse då, så står allt rätt till. och det ska vi ju hoppas att det gör!

nu blir det lite förtjänt mys i soffan tror jag...mm.... o vänta på att pojken kommer hem från jobb. med indisk mat. mums! hej på ett tag.

bye bye sociologi!

eller jag kanske inte ska skriva bye bye...tänk om jag inte klarade den...?? ångesten precis innan alltså...ouhh... det bara knöt sig i magen. när jag väl satt där o fick tentan framför mej så kändes det ändå förhållandevis okej. så det var bara att sätta igång, pennan glödde (nästan bokstavligen). fick sån sjuk skrivkramp bara men gjorde mitt allra bästa o nu är det bara att hålla tummarna.

hade egentligen inte tänkt skriva innan helgen men fick lite tid över nu så tänkte äsch jag sätter mej ner o skriver av mej lite. har duschat o tvättat håret så jag inte ska behöva tvätta håret på öland, borde ju klara mej till på söndag. väskan står packad, som vanligt är man lite fundersam över om man missat nåt men det handlar ju å andra sidan bara om två dagar som vi ska vara borta...

mmm va skönt att bara släppa skolan ett par dagar o inte tänka alls på det. blir lite vila, umgänge o kalas på Öland nu, skööönt!

fått mitt sommarschema lite ändrat oxå, fick ju forma det alldeles själv men sen kunde inte den andra killen ett par dagar så vi fick ändra lite. sjukt va lite men ändå mycket jag ska jobba i sommar. kommer bli några intensiva veckor när jag jobbar massa massa men sen kommer det bli perioder när jag är ledig massa dagar i sträck. hoppas jag inte kommer bli uttråkad. men nej, jag ska bara njuta av att va ledig o inte ha nån skola. för sen börjar juridiken i höst...hemska tanke..!!
nej usch släpp det nu. nu måste jag rusa! ha en underbar helg, ska jag nämligen ha!! ;)

pussss

sista dan med Giddens.

förhoppningsvis sista dan innan den här %¤#(/) tentan!!! (beror ju självklart på om jag klarar den) har inte fått så mycket gjort som jag hoppats idag heller men är så trött så jag hade kunnat somna nu på direkten känns det som. har sisådär 15 timmars sömn jag borde ta igen. men när ska man hinna det??

har iaf lagt upp morgondagen ungefär så här: sovmorgon(!!) först, iaf till tio, möjligtvis halv elva..:) sen en ordentlig frukost/lunch så man står sig ett tag. sen iväg till skolan, möta upp linda på vägen, sitta o ta det lite lugnt med henne först. kl 13: TENTA!! (hemska tanke). efter den hem, fixa i ordning lite här hemma, duscha. kolla så allt är nerpackat (packa ska jag försöka hinna göra ikväll). iväg till TM o hämta upp älsklingen o sen ner till centralen o hoppa på ett tåg till lund. därifrån ska vi åka bil till öland. äntligen!!! längtar så tills jag sitter i den där bilen. kommer säkert somna som en gris. haha.
självklart ska det bli sämre väder till helgen. TACK vädret!!! självklart ska inte hanna få njuta nåt av solen, när hon äntligen har tid!! håller tummarna för att metereologerna har fel iaf. (även fast jag just nu lyssnar på väder-Tone o hon säger nåt om moln, tyst kvinna!!) i vilket fall blir det nog en skön och avslappnad helg.

hade mysig lunch med Johanna idag! o njöt även av första vår-glassen! mumma. riktigt skönt att tänka på nåt annat ett tag.

haha ler fortfarande åt att J ringde igår mitt på dagen när jag satt o pluggade med kompisar bara för att säga: "jag ville bara berätta att jag ska börja spela innebandy på torsdagar!!" då var det onsdag. men han ville bara berätta det. :) som ett litet barn, min darling.

nä NU hanna, ta tag i det sista!!!! några fler perspektiv o gubbar ska väl få plats...eller?? sen skiter jag i det, då får det gå som det går.

puss heeeeej

hej o hå, plugga på!

skrev värsta långa inlägget häromdan o sen försvann allt när jag skulle publicera det. hur förbannad blir man?? kommer inte ihåg va jag skrev riktigt så det var väl inte så viktigt...
eller jo jag skrev ju att J fick 13 rätt på tipset häromdan, respekt! :D mmm så lite pengar blev det sådär som en trevlig överraskning. gott!

annars är det bara plugg plugg plugg som gäller. har suttit några stycken hos mej idag igen. det går såå mycket bättre när man är flera. jag fick nog dubbelt så mycket gjort än jag hade fått om jag hade vart ensam. så bra. imorrn är sista dan att plugga. då gäller det ju att välja ut det viktigaste och mest relevanta. önskar jag visste vad det var bara.. blir myslunch med Johanna oxå som tur är, som ett trevligt avbrott mitt i. lite nöje måste man ju ha oxå. :)

har käkat lasagne ikväll så nu ligger vi bara o jäser, mätta som bara den! skööönt. upptäckte att yrrol går på tv ikväll oxå! haha så gött, världens roligaste film ju...!!

riktigt onödigt inlägg detta blev..hehe. men så är det ibland. bara skönt att skriva av sig lite.
längtar till öland!! träffa släkten dock..gulp.
hej hopp o hå!

inget roligt alls.

vilken skithelg. J jobbar o jag pluggar. så gott jag kan iaf, man orkar ju bara till en viss gräns. vi ska äta dillkött idag, sjukt seriöst. så jag kokar köttet nu, ska bubbla i mer än en timme!! får la se hur det blir..
igår hyrde vi film, vi konstaterade efteråt att det var en av de sämsta filmer vi sett, ärligt alltså. sjukt tung o deprimerande. sen kollade vi på en annan film, på tv. o den var knappt bättre den! kan man ha en tråkigare lördagskväll?? J var trött o hängig oxå o jag var inte heller så pigg så vi satt mest bara där bredvid varann i soffan o glodde. så kan det va ibland. sambolivet är ju inte alltid himlastormande, o det är ju tur det. då skulle man ju aldrig uppskatta det fina.
det är bara en sån period nu, när jag väl fått den där bajs-tentan ur vägen så kan jag slappna av lite. nästa helg blir det öland, såå skönt att komma iväg o göra nåt helt annat. hur det än går på tentan så ska jag inte tänka på det alls den helgen.

blir en promenad när pojken kommer hem. skönt. imorrn är han ledig men då ska han åka o fiska med en kompis. lika bra det på ett sätt, för om han hade vart hemma hade jag inte fått nåt pluggande gjort. men ändå.
saknar dej J.
nästa helg är våran, på härliga Öland.

räddad av regnet!

ja nu blev jag sannerligen "räddad" av regnet. har suttit heeeela dan och läst läst läst, sen tänkte jag hmmm ska man va duktig och ta en snabb promenad innan man sätter igång med mat o annat. men då kom regnet! för egentligen kände jag inte alls för att gå ut. (fast lite dåligt samvete har jag för att jag inte vart utanför dörren idag över huvud taget). men duktig har jag varit, jajamen det har jag! nu är jag trött i huvudet o längtar efter J men han skulle visst kanske sätta sig nånstans ute o kolla på MFF-matchen efter jobbet..typiskt..

fick fina blommor igår o så bakade han en morotskaka som var mumma. dessutom hade han gått o köpt Buzz-spelet. av mej fick han face-wash och ansiktscreme. alltid ska man ligga i underläge!! haha. men så är det ju typ 2000 gånger svårare att köpa present till honom oxå. måste börja planera hans födelsedag snart liksom. o den är sista augusti! så svårt är det. sen att man är fattig som en kyrkråtta hjälper ju inte heller.

bokat skänninge 9 maj iaf, och avbokat sthlm. hinner helt enkelt inte, synd att man inte hinner se vart sabina har varit det senaste året men jag får hälsa på på nästa ställe i stället. så är det ju, busy busy hela tiden.

nu blir det lata sig med oc, sen maaaaat.

suck!

idag har det bara varit en sån dag. en suck-dag.
antar att det är måndag, mensvärk, tenta-ångest, jobb-ångest. PENGA-ångest, allmän ångest över saker man känner sig tvingad att göra.... o sen när jag lyckades misslyckas med maten (svinäcklig tonfisksås) så brast det. som tur var hade J kommit hem o torkade lite tårar. älskade.
är inte så synd om mej egentligen men så kan det ju va ibland. inget funkar helt enkelt.

har ju annars haft finaste helgen med bästa o godaste middagen i fredags o bara mys med pojken lördag o söndag. me ♥ him. me ♥ johanna o hennes calle oxå! o alla andra goa vänner. saknar min emma-pemma. varför bor hon inte hos mej? det borde hon faktiskt.

men nu så, bita i det sura äpplet, håll ut till nästa fredag då den här förgrömmade tentan äntligen (?) är. vet inte varför ångesten är så stor över just denna egentligen. eller jo det vet jag. MASSIV.
har skrivit 10 sidor på datorn idag, bara massa plugg. efter det hade jag fyrkantiga ögon o såg allmänt dum ut. tårarna bättrade på det mosiga ansiktet ytterligare, håhåjaja. tur att J tycker om mej ändå....

6 månader imorrn, vi två. så kort tid på ett sätt men ändå kan jag inte minnas hur tiden utan honom var.


succé!

självklart blev fredagen en riktig succé och pojkarna var mäkta imponerade över vad vi lyckats åstadkomma! yeees! allt blev riktigt mysigt o lyckat, en härlig kväll helt enkelt! tyvärr var min kamera helt urladdad så kunde inte ta några kort men ser fram emot johannas...:)

igår blev det inte mycket gjort, men det var skööönt!! vi behövde det här, tid för oss. idag ska vi försöka göra lite mer nyttiga grejer, storhandla, bära ner mina lådor i källaren o så. o sätta upp gardinstången som helt plötsligt bara föll ner från väggen vid midnatt ungefär så vi höll på att dö av skräck nästan. men vi får se hur mycket vi hinner helt enkelt..:) pojken min ligger fortfarande o drar sig, fast det var han som sa att han skulle gå upp i tid..hmm...

sån sjuuuuuk ångest över denna tenta med, mår sämre än jag nånsin gjort över nåt skolarbete tror jag. nu får det bli att sitta typ sju timmar om dan o bara plugga fram till den dan som tentan är... men det kan det ju va värt, ska ju till öland med svärfamiljen på kvällen sen, kommer va så skööönt att allt är överstökat då..:) en helg på öland med (förhoppningsvis) fint väder o kalas o grejer! :D

nu ska vi se om man inte kan lyckas locka upp lille grisen där borta. lite te kanske skulle hjälpa....?
ha en najs söndag! (min sista vilodag innan tenta-plugg-eländet börjar...suck...)
pusssssssss


piff piff!!

nu är det inte längre långt till fredag, nu är det fredag!! :) johanna o jag började förbereda redan igår o idag ska jag dit vid halv fyra, sen kör vi! good mat ska det bli o vi ska charma skjortan av dem!! haha
mmm återkommer om hur detta blev...längtar!!

jobbet i onsdags gick bra, liiiite långtråkigt kanske. men nu tittade jag ju bara på så vi får hoppas det blir lite bättre sen när man jobbar själv...har väl lite synpunkter om vissa grejer men man kanske ska hålla munnen stängd ett tag...kanske lika bra..hmm..

känner mej sååå stressad över sociologitentan...sjukt övertygad om att få underkänt. man ska liksom kunna allt som finns i hela världen..ungefär.
ska dock ändå unna mej lite ledig tid med J i helgen. vi har knappt setts alls i veckan plus att jag var i skänninge förra helgen så vi behöver nog det, lite kvalitétid. 

åhhhh kuuuuuuuul ska det bli ikväll. :D:D

nu har jag ungefär tusen saker att göra. trevlig helg pappa älg!! :D 

en riktigt fin helg.

helgen blev bra, bättre än bra! fredagen blev det middag hos farmor o farfar o sen tog jag o farmor en tripp till motala o hälsade på två söta barn med föräldrar! :) melker o alice bara växer o växer..
på kvällen hade vi lite främmande, moster o "morbror" o morbror! :) kul kul, o robin fick jag träffa med.
lördagen, jag o julle tog bilen o drog till lkpg där det inhandlades present, julia fick o jag betalade. :) suck min stackars plånbok men är det födelsedag så är det! o jag lyckade hitta ett litet kap oxå..hihi. på kvällen mystes det som bara den, bröllopsdagen till ära! 28 år har de hållit ihop, päronen. det är inte alla som gör det nu för tiden. smarrig mat o tårta! :) (inte bra för dieten dock..suck..)
på söndagen var det kalas igen! denna gång Langvikarna som kom på besök. trevligt det med! sen blev det hemgång, helgen går så fort.. men på centralen stod ju min lille vän o väntade på mej, så söt. :) o det var skönt att va tillbaka hos honom igen, helt klart!
denna vecka är dock en riktig ångest-vecka..USCH!! äckligt tråkigt grupparbete, för att inte tala om meningslöst.. o vi som behöver plugga..gaahhh jag tror inte jag klarar denna sociologi-tenta..känns helt hopplöst..

Vi äter GI denna vecka! :) bra gjort av oss tycker jag, skadar aldrig att va lite nyttig. fredagen blir dock STORT undantag...haha. men man ska ju unna sig lite på helgen..hihi. åhh lääängtar! johanna kom ju på en bra idé oxå som man kanske skulle hänga på...hmm...:)

nu väntar en skön och behövd dusch, annars kollar vi ju mest på hockey.. ge mej ett L, ge mej ett H, ge mej ett C!!
vad blir det? LHC! :)
puss o hej såhär på måndagskvällen. (suck, låångt till fredag ju...)

födelsedagshelg?

lugn o skön helg utan planer ja...pyttsan! tvååå släktkalas ska de möka in i min två dagars-hemkomst! kanske inte så konstigt iofs med tanke på att lilla lillasyster fyller (hela) 17(!) år nästa vecka sen. o maria fyller 20 men hon är ju i thailand o firar stora dagen med en drink på stranden kan jag tänka! nåja, så det är inte så farligt ändå, på fredagen får man förhoppningsvis kanske träffa robin då i så fall. o hans familj o kära morbror är alltid mysigt att prata lite med!
mm längtar faktiskt nu. :) skönt att andas ut lite på nåt sätt. var ju läängesen jag besökte hemstaden nu förresten, 2 januari senast...
men nästa gång får lille gubben följa med oxå. faktiskt.

lyxmiddag nästa helg sen! hahaha va den ska bli braaa! piffa piffa, o laga good mat. idag blir det lite hemliga besök på stan..hihi. :)

nu ni, ska jag faktiskt bege mej ner till pildammsparken o springa ett par varv! har legat o läst sociologibok o är alldeles rutig o randig i ögonen. behöver göra av med lite energi (o fett), ska bli skönt!
bäst att lägga på ett kol, dagarna rusar iväg!
hej hej tjoflöjt!

dessa häärliga powernaps!

mm har börjat synda på eftermiddagarna igen..powernaps. men jag tror jag vet vad det beror på faktiskt. min fantastiska sociologi-bok på sådär en 540 sidor. det är faktiskt ett litet roligt fenomen, så fort jag har slagit upp den boken blir mina ögonlock sådär härligt tunga o sömniga. då blir det filten på o så sjunker man ner i koma. Zzzz....
men det får bli skärpning, jag måste läsa den där boken, hur tråkig den än är. Hugah!

hade en skön helg med J iaf, vi tog det lugnt o hade det skönt skönt. SMASK i lördags, kul! vissa var såå proffsiga, skulle kunna få jobb som revy-artister hur lätt som helst. vissa hade ju lite lägre standard men över lag som sagt, riktigt trevlig lördagsunderhållning!

jag fick jobbet förresten! tjoho tjohej! såå skönt att ha det ordnat, slippa ha den ångesten över sig. hoppas bara man kommer trivas oxå nu *håller tummarna*
o studentlägenheten är för evigt borta! nycklarna är lämnade, finns ingen återvändo..hihi!

till helgen blir det skänninge, har inget särskilt planerat förutom middag hos farmor o farfar på fredag. skööönt att inte behöva åka hem o göra tusen saker, bara umgås med mamma o pappa. blir nog mest bara det. maria har ju tagit sig ner till thailand med pojkvännen johan. o julle har väl andra saker för sig.(fast det skulle va trevligt om hon va hemma såklart) men det blir väl bara vi tre hemma kan jag tro, men det blir myysigt. :) kommer sakna sambon men han ska jobba o så kan han nog behöva lite egen-tid oxå kan jag tro, det gör man ju ibland.
sambo på riktigt....mmmm myser o tänker på det med ett leende. älskar sambo-livet. :)
på tal om honom, så kommer han strax hem, o vi ska ta en runda i pildammsparken innan vi ställer oss i köket o lagar biffar o stuvade makaroner! mumma.

hej hej på er tills nästa gång!

RSS 2.0